Opis
Emmentaler blok visser - Ser holenderski ze świeżego mleka krowiego, pół twardy. Okres dojrzewania ok. 4 miesiące. Charakterystyczne dla tego sera są duże dziury. Pyszny ser, który można jeść samodzielnie, na kanapkę lub na desce serów. Możliwe jest również użycie sera w różnych potrawach. Na przykład ser Emmentaler jest pyszny w serowym fondue z gruyere. Oczywiście ser ten można również wykorzystać do zapiekania potraw.
Ser krowi podpuszczkowy dojrzewający
Składniki: Mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka.
Zawartość tłuszczy: 45%
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1517kJ/365kcal, Tłuszcz 27g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20g, Węglowodany 0g w tym cukry 0g, Białko 29g, Sól 1,2g.