Opis
Cantarelli Parmigiano Reggiano 24 miesiące 200g to najwyższej klasy włoski ser DOP, produkowany w rejonach Parma i Reggio Emilia i dojrzewający przez co najmniej 24 miesiące w tradycyjnych piwnicach z kamienia.
Jego struktura jest krucha, a smak zbalansowany pomiędzy nutami maślanymi, słodkimi i orzechowymi. Idealnie sprawdza się zarówno do ścierania na makarony, risotto i sałatki, jak i do spożywania jako premium składnik deski serów.
Ten ser doskonale komponuje się z oliwą z oliwek, octem balsamicznym, świeżymi figami, gruszkami czy orzechami. Może być również drobno starty jako elegancki dodatek do dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej.
Składniki: Surowe Mleko, sól, podpuszczka.
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna; 1633kJ/392kcal, tłuszcze 30g, w tym tłuszcze nasycone 20g, węglowodany 0g, w tym cukry 0g, białko 33g, sól 1,6g.