Bergader
Bergader– to szlachetny ser pleśniowy z przerostami niebieskiej pleśni.
100g - 5,99 zł
Brak w magazynie
Bergader– to szlachetny ser pleśniowy z przerostami niebieskiej pleśni, wytwarzany z alpejskiego mleka. Posiada unikalny, lekko pikantny smak, który zawdzięcza braku obecności dodatków i konserwantów oraz naturalnemu procesowi dojrzewania. Może służyć jako przekąska, doskonale komponuje się z dobrym, wytrawnym czerwonym winem. Świetny jako dodatek do sałatek i dań gorących. Nadaje pikantności i kremowej konsystencji sosom, starty lub pokruszony ładnie zapieka się na mięsie oraz rybach.
Składniki: MLEKO, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, pleśń z gatunku: Penicillium roqueforti.
Wartość odżywcza na 100g: Wartość energetyczna 1371 kJ/331 kcal, Tłuszcz 28,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,1g, Węglowodany 0,1g
w tym cukry 0,1g, Białko 19,4g, Sól 3,5g