Fourme D’ambert
Fourme D’ambert- Francuski ser pleśniowy z mleka krowiego pasteryzowanego.
Nr Art.: TR-126
100g - 7,99 zł
Brak w magazynie
Fourme D’ambert- Francuski ser pleśniowy z mleka krowiego pasteryzowanego. Wytwarzany w sposób rzemieślniczy. Ser półtwardy z żyłkami niebieskiej pleśni, o zawartości tłuszczu 50%. Ser o gęstej, elastycznej kremowej konsystencji. Słono-pikantny smak i grzybowy aromat. Jest również swoistym rekordzistą, jako najbardziej delikatny francuski ser pleśniowy z mleka krowiego. Pleśń dodaje cierpkości i lekko zaostrza spokojny, kremowy miąższ. W sałatkach, w połączeniu ze słodkimi owocami, sosami i ziołami tworzy niesamowitą dla podniebienia przygodę.
Ser krowi podpuszczkowy z przerostem niebieskiej pleśni
Składniki: Mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, szczep niebieskiej pleśni Penicillium Roqueforti.
Zawartość tłuszczy: 50%
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1430kJ/342kcal, Tłuszcz 27,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,2g, Węglowodany 0,5g w tym cukry 0,5g, Białko 20,4g, Sól 2,5g.