Hol-Ser.pl Oryginalne, szlachetne sery holenderskie

Fourme D’ambert

Fourme D’ambert- Francuski ser pleśniowy z mleka krowiego pasteryzowanego.

Nr Art.: TR-126

100g - 7,99 

Brak w magazynie

Fourme D’ambert- Francuski ser pleśniowy z mleka krowiego pasteryzowanego. Wytwarzany w sposób rzemieślniczy. Ser półtwardy z żyłkami niebieskiej pleśni, o zawartości tłuszczu 50%. Ser o gęstej, elastycznej kremowej konsystencji. Słono-pikantny smak i grzybowy aromat. Jest również swoistym rekordzistą, jako najbardziej delikatny francuski ser pleśniowy z mleka krowiego. Pleśń dodaje cierpkości i lekko zaostrza spokojny, kremowy miąższ. W sałatkach, w połączeniu ze słodkimi owocami, sosami i ziołami tworzy niesamowitą dla podniebienia przygodę.

Ser krowi podpuszczkowy z przerostem niebieskiej pleśni

Składniki:  Mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka, szczep niebieskiej pleśni Penicillium Roqueforti.

Zawartość tłuszczy: 50%

Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 1430kJ/342kcal, Tłuszcz 27,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,2g, Węglowodany 0,5g w tym cukry 0,5g, Białko 20,4g, Sól 2,5g.